Kvalificerade tjänster inom bygg- och industrismide

Vi på Linköpings Smidesservice AB är din kompletta partner inom byggsmide och industrismide. Sedan starten 1989 har vi konstruerat, bearbetat och monterat stålkonstruktioner av högsta kvalitét till kunder runt om i hela landet. Att leverera i tid med rätt kvalitet är en självklarhet för oss. Våra medarbetare har lång erfarenhet och alla certifieringar som krävs för att garantera våra kunder ett riktigt bra slutresultat.

Maskiner vi arbetar med

I vårt dagliga arbete utför vi olika svetsningar, allt från rostfritt stål till aluminium. Med vår moderna verkstad och vårt breda utbud av maskiner så hjälper vi fastighetsbolag med bland annat reparationer och underhåll av kraftvärmeverk.  Här nedan är de maskiner som vi dagligen arbetar med för att kunna slutföra olika uppdrag. 

  • Skärmaskin Messer CNC-styrd

  • Gradsax

  • Kantpress

  • Styrd rörbockmaskin uni 60

  • Profilsax

  • Bockmaskin Euromac 350 S

  • Ringvals Tauring Alfa 40

  • Bandsåg FMB-Major

  • Stans Geka PUMA 50-hyd

Byggsmide

Ända sedan starten har byggsmide varit hjärtat i vår verksamhet och vi har under årens lopp genomfört otaliga projekt åt flera av de största byggföretagen i Sverige. Byggsmide i sig är ett brett begrepp, men vi kan förenkla det genom att säga att vi tar hand om tillverkning, leverans och montage av allt stålmaterial till bygget, från minsta vinkeljärn till hela stålstommar!

Smidesverkstan

Industrismide

Inom industrin är efterfrågan stor på duktiga och flexibla smeder. Ofta är det snabba ryck som gäller hos våra industrikunder och arbetena sker ibland under tidspress. Det är något vi är vana vid då vi utför svets- och smidesarbeten åt några av östgötaregionens största industriföretag, både när det gäller nybyggnation och reparationsarbeten.

Svetsarbeten

Vi är specialister på svetsarbeten och har erfarenhet av de flesta förekommande svetsmetoderna. Vi på Linköpings smidesservice utför gärna svetsarbeten och reparationer efter våra kunders specifika önskemål. Med vår erfarna och licensierade personal kan vi garantera våra kunder ett mycket bra slutresultat.

Stålstommar

I vår moderna anläggning tillverkar vi stålstommar till våra uppdragsgivare runt om i regionen. Eftersom stålstommen utgör skelettet i din hall eller lokal är det viktigt att stommen byggs på rätt sätt och med rätt material. Vi har certifieringar inom branschen vilket garanterar dig ett noggrant utförande med en säker dokumentation genom hela processen.

Balkong- & Trappräcken

Ett balkongräcke i smide ger din balkong och bostad en exklusiv och påkostad känsla som aldrig blir omodern och som håller sig vacker i många år. Smidesräcken är inte bara vackra, de är dessutom hållbara och stadiga och passar på såväl moderna som äldre hus. Oavsett hur din balkong eller trappa ser ut hjälper vi dig att tillsammans ta fram en lösning som passar just dina behov.

Skärning av plåt CNC-styrd plasma och gas

Med våra CNC-styrda plasma och gasskärare kan vi anpassa plåtar efter era mått och önskemål. Oavsett tjocklek kan vi med våra maskiner snabbt precisera snittytan till att få skarpa släta kanter. 

Konstruktionsberäkning

För att säkerställa bärighet och stabilitet i större konstruktioner krävs att konstruktionsberäkningar genomförs. Förutom att vi tillverkar och monterar lösningen samarbetar vi även med erfarna konstruktörer som jobbar med konstruktionsberäkningar och kan ta fram förslag utifrån kundens specifika önskemål. Oavsett om ditt projekt är stort eller litet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.